НАЗК направило до суду адмінпротокол на очільника Енергоатома

НАЗК направило до суду адмінпротокол на очільника Енергоатома

Укрінформ
НАЗК направило до суду адміністративний протокол на тимчасового виконувача обов’язків президента держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна через невиконання припису.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

"У зв’язку з невиконанням законних вимог НАЗК (ст. 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення) складено та направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення стосовно тимчасово виконуючого обов’язки президента ДП "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна. Посадовець не виконав припис НАЗК", - йдеться у повідомленні.

Всього за минулий тиждень Нацагентство склало та направило до суду 16 адміністративних протоколів. Зокрема, через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій були складені протоколи щодо представника партії "Справжні дії" Сергія Данилова. Через ненадання НАЗК документів, а також порушення встановлених законодавством строків їх надання адмінпротокол було складено на керівника Черкаської обласної організації партії "Партія ветеранів Афганістану" Сергія Якимчука.

Читайте також: Суд виправдав Садового щодо 14 адмінпротоколів НАЗК

За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів НАЗК склало та направило до суду 5 протоколів щодо таких осіб: Олексій Савонік, начальник відділу освіти Гощанської районної державної адміністрації (2 протоколи); Валерія Албова, слідчий слідчого відділення Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області; Володимир Кожедуб, начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Чернігівської обласної прокуратури (2 протоколи).

Також через порушення обмеження щодо одержання подарунків 2 адмінпротоколи було складено на Наталію Волощук, начальника Києво-Святошинської Державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби у Київській області.

Читайте також: НАЗК направило до суду 6 адмінпротоколів щодо голови Сумської ОДА

За ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин складено 6 адміністративних протоколів щодо таких осіб: Людмила Тертична, колишній заступник начальника відділу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області; Тетяна Медвєдєва, начальник служби у справах дітей Новосанжарської районної державної адміністрації Полтавської області; Юрій Кітар, колишній голова Заставнівської районної державної адміністрації Чернівецької області; Віктор Орловський, колишній начальник управління Новоархангельської районної державної адміністрації Кіровоградської області; Григорій Кіреєв, колишній начальник юридичного відділу Новоград-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області; Вадим Пархоменко, начальник відділу Управління забезпечення та документообігу Міністерства юстиції.

Як повідомлялося, раніше Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним наказ т.в.о. президента Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петра Котіна про застосування дисциплінарного стягнення щодо викривача Олега Поліщука.

Читайте також: НАЗК перевірить задекларовану посадовцями криптовалюту

3 березня голова НАЗК Олександр Новіков виніс припис Кабінету Міністрів для усунення порушень антикорупційного законодавства в діяльності Енергоатома та скасування незаконного наказу підприємства про звільнення викривача Олега Поліщука. За даними НАЗК, керівник підприємства підписав накази про відсторонення від посади, дисциплінарну відповідальність та звільнення уповноваженого із реалізації антикорупційної програми ДП "НАЕК "Енергоатом" Олега Поліщука.

Звільненню Поліщука передувало його повідомлення до Національного антикорупційного бюро України, у якому він зазначив про ознаки кримінального корупційного правопорушення з боку посадовців підприємства. Після цього Поліщук набув статусу викривача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-