У справі ПВК оголосили підозру директору компанії «Донкорп Україна» - ЗМІ

У справі ПВК оголосили підозру директору компанії «Донкорп Україна» - ЗМІ

Укрінформ
У справі про створення ПВК, організаторами якої СБУ називає Семена Семенченка та Євгена Шевченка, повідомили про підозру директору компанії «Донкорп Україна».

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на прокурора у справі Сергія Труша, передає Укрінформ.

«За даними слідства, Сергій Р. був учасником незаконного збройного формування, створеного Семеном Семенченком, а також безпосереднім керівником компанії «Донкорп Україна». В її структурі нібито і здійснювали незаконну діяльність в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найближчим часом суд обиратиме запобіжний захід підозрюваному. Прокуратура проситиме для нього цілодобового домашнього арешту.

Також повідомляється, що підозри у цій справі раніше отримали шестеро осіб.

Читайте також: У «справі Семенченка» затримали колишнього командира батальйону «Донбас»

Як повідомляв Укрінформ, СБУ 24 березня заявила, що викрила воєнізоване збройне формування, так звану приватну військову компанію, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу ПВК входило понад 150 осіб, вона діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності компанії СБУ називає ексдепутата Семена Семенченка та Євгена Шевченка, відомого як «позаштатний агент НАБУ».

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

Читайте також: ПВК «Семенченка»: зареєстрована у США, але в Україні поза законом

У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Шевченку суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із можливістю внесення застави 5 мільйонів гривень. 30 березня після внесення застави він вийшов із СІЗО.

Для Семенченка суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж двох місяців без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-