У МОЗ показали, як зберігають Pfizer, що потребує холоду до -80°

У МОЗ показали, як зберігають Pfizer, що потребує холоду до -80°

Відео
Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко запевняє, що Україна забезпечує необхідний холодовий ланцюг для зберігання вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Як передає Укрінформ, про це Ляшко повідомив у Фейсбуці.

"Вакцина виробництва Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60 °C до -80 °C. Україна забезпечує відповідний холодовий ланцюг!" - написав санлікар.

Читайте також: До кінця року в Україні зроблять 47 мільйонів COVID-щеплень - Ляшко

За його словами, логістична компанія "Фармасофт" щотижня (за необхідності частіше) доставлятиме партії вакцини з центрального складу у Києві, де вони зберігаються у морозильному обладнанні за температури від -60°C до -80°C, до регіональних складів у кількості й за визначеним графіком.

Читайте також: У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

На регіональних складах вакцина зберігається в термоконтейнерах із сухим льодом, які забезпечують підтримання температури -60°C. Із регіональних складів партії попередньо розмороженої вакцини забирають працівники мобільних бригад, які транспортують її до місць проведення щеплень у термосумках чи термоконтейнерах із температурним режимом від +2°C до +8°C.

"Термін зберігання в термічно стійкій транспортній тарі (термоконтейнері), що забезпечує підтримання температури менше -60°C, - до 30 днів з моменту доставлення, за умови регулярного поповнення термоконтейнера сухим льодом", - пояснив Ляшко.

Читайте також: Головний санлікар пояснив, кого вакцинуватимуть Pfizer

Також він додав, що упродовж 19-20 квітня до вакцинації препаратом компанії Pfizer долучаться всі регіони України.

Як повідомлялося, в Україні 18 квітня щеплено проти коронавірусу 1 453 особи. Всього вакциновано 450 647 осіб, 5 із них отримали другу дозу вакцини.

18 квітня розпочалося використання вакцини розробки Pfizer-BioNTech. За перший день використання препарату ним вакцинували 366 осіб.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-