Зеленський наказав «зібрати найсвітліші голови» та створити лабораторію для розробки вакцин

Зеленський наказав «зібрати найсвітліші голови» та створити лабораторію для розробки вакцин

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав якнайшвидше підготувати сучасну лабораторію для розробки вакцин та ліків. 

Про це він сказав на традиційній селекторній нараді щодо боротьби з пандемією коронавірусу, повідомляється на сайті Офісу Президента.

«Нам потрібно зібрати наші найсвітліші голови і забезпечити їм умови роботи на рівні західних фахівців. Україні потрібна така лабораторія не лише в часи цієї пандемії. В цілому це може стати виходом на виклики майбутнього», - зазначив Президент.

Також повідомляється, що з метою створення такої лабораторії цьогоріч у державному бюджеті було закладено 100 млн грн. Міністерство охорони здоров’я шукає шляхи для вирішення цього завдання.

Читайте також: Коронавірус в Україні: заповненість лікарень становить 57%

У МОЗ також доповіли про роботу над планом закупівлі вакцини від COVID-19 та щеплення населення. Уряд планує провакцинувати до 70% дорослого населення до кінця року.

Як повідомлялося, Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Читайте також: Вакцину Pfizer розвозитимуть у регіони кожні п'ять днів

25 березня до України прибула перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech, використовувати її почали 13 квітня.

16 квітня в Україну доставлено першу партію вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-