Українців попереджають про ще один коронавірус на Близькому Сході

Українців попереджають про ще один коронавірус на Близькому Сході

Укрінформ
Українці, які планують поїздки до країн Близького Сходу, мають враховувати циркуляцію у цьому регіоні близькосхідного респіраторного синдрому (MERS-CoV).

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ, передає Укрінформ.

Зазначається, що вперше вірус був діагностований у Саудівській Аравії ще у 2012 році. Проте й досі продовжують реєструвати нові випадки захворювання людей на MERS-CoV, в тому числі летальні.

Близькосхідний респіраторний синдром (MERS-CoV) - це гостра респіраторна вірусна інфекція, спричинена патогенним для людини коронавірусом MERS-CoV.

За даними ЦГЗ, перебіг хвороби може мати безсимптомний характер, а може супроводжуватись важкими клінічними проявами, такими як висока температура тіла, кашель і задишка. Часто у хворих діагностують пневмонію.

За інформацією ВООЗ, збудник інфекції обмежується Аравійським півостровом. Зокрема, більшість випадків зареєстровано в Саудівській Аравії, Омані, Катарі, Ірані, Йорданії, Кувейті, Ємені, Об'єднаних Арабських Еміратах. За межами регіону фіксувались поодинокі завізні випадки хвороби. Однак, подорожуючим радять бути пильними та враховувати вірогідність інфікування на території перелічених країн.

Зараження MERS-CoV відбувається внаслідок прямого або непрямого контакту з верблюдами. Від людини до людини вірус передається в основному в межах родини.

Читайте також: Туристам на Близькому Сході не радять цілувати верблюдів

Таким чином мандрівникам під час відвідування країн Близького Сходу радять:

- уникати близького контакту з тваринами, особливо з верблюдами;

- уникати споживання сирого верблюжого молока чи вживання м’яса, яке не було належним чином оброблено;

- утримуватися від відвідування місць масового скупчення людей;

- дотримуватися загальних правил заходів гігієни, таких як регулярне миття рук до і після торкання тварин та уникнення контакту з хворими тваринами;

- дотримуватися практики гігієни харчових продуктів.

Читайте також: ВООЗ закликає заборонити продаж живих диких тварин на продовольчих ринках

Як повідомлялося, рік тому ВООЗ оголосила у світі пандемію через нову інфекційну хворобу COVID-19. Станом на 18 квітня коронавірусом інфікувалися вже понад 141,5 млн осіб, померли – більш як 3 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-