Апеляційний суд зобов'язав Міносвіти переглянути події Майдану у підручниках історії  – ЦПК

Апеляційний суд зобов'язав Міносвіти переглянути події Майдану у підручниках історії – ЦПК

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд Києва залишив у силі рішення Окружного адмінсуду столиці за позовом ексзаступника голови Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова про перегляд підручників з історії України щодо подій Революції гідності.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На тижні судді Шостого апеляційного адмінсуду Києва залишили в силі рішення ОАСК і зобов'язали Міносвіти переглянути підручники історії, де згадується Майдан. Мовляв, недоведеною є вина силовиків у розстрілах протестувальників", - йдеться у дописі.

Водночас у ЦПК заявили, що рішення приймали судді, які мають давні зв'язки з Портновим.

Читайте також: Дробович — про позов Портнова: Суд не може втручатися в зміст освіти

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва 21 січня задовольнив позов колишнього заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова і зобов'язав Міністерство освіти і науки переглянути підручник з історії України щодо висвітлення подій Революції гідності.

Зокрема, у мотиваційній частині рішення, в якій викладені претензії позивача, сказано, що «висвітлення у шкільних підручниках з історії Україна для 5 та 11 класів, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках, подій, які мали місце, зокрема, у 2013- 2014 роках, спотворює дійсні історичні події, містить неоднозначні і суперечливі факти, інформацію, яка не підтверджена доказами і, як наслідок, приводить до негативних наслідків та необ'єктивного розгляду відповідних історичних подій, які мали місце в Україні».

Читайте також: Поліція почала розслідування після погроз Бутусову з боку Мураєва

Як приклад наведена фраза з підручника для 11-го класу: «... 22 січня 2014 р., у День соборності України, снайпери «Беркута» застрелили на вулиці Грушевського п'ятьох активістів Євромайдану». Позивач наголошує на тому, що немає вироків суду, які б це підтвердили.

У рішенні суду не згадується ім'я Портнова, проте у Фейсбуці він написав, що 21 січня ОАСК ухвалив рішення за його позовом до Міносвіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-