За матеріалами СБУ з початку року знешкоджені 44 злочинні угруповання

За матеріалами СБУ з початку року знешкоджені 44 злочинні угруповання

Укрінформ
З початку року за матеріалами Служби безпеки України знешкоджено 44 угруповання, які становили загрозу держбезпеці, 305 бандитам повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Крім того, цього року засуджені 72 зловмисники, причетні до масштабної корупції та організованої злочинності, насамперед транснаціональної.

Так, у Києві СБУ затримала посадовця Державної фіскальної служби на спробі передати ватажкам незаконних збройних формувань так званої ДНР стратегічно важливу для держави інформацію.

Встановлено, що підполковник податкової міліції Головного оперативного управління ДФС збирав для своїх «кураторів» відомості оборонного характеру.

Зловмиснику повідомлено про підозри у вчиненні злочинів, серед яких участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації та розголошення держтаємниці. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра інформації ДНР»

Крім того, СБУ попередила контрабанду рекордної партії героїну до країн Євросоюзу. Під час слідчих дій у зловмисників вилучено 1035 кг наркотиків, підготовлених до переправлення за кордон під виглядом дипломатичного вантажу. Вартість виявленого становить понад 2,3 млрд грн.

У ході спецоперації співробітники СБУ затримали організатора і активних учасників наркотрафіку. Ними виявилися жителі однієї з країн Близького Сходу.

Також СБУ викрила організоване угруповання контрабандистів культурних цінностей до ЄС. Зловмисники намагалися нелегально переправити за кордон старовинну колекцію загальною вартістю майже мільйон доларів.

Після завершення досудового розслідування розглядатиметься питання щодо передачі вилучених культурних цінностей до музейного фонду України.

Служба безпеки України системно протидіє корупції, до якої причетні високопосадовці.

Так, СБУ викрила керівника одного з підрозділів Державної податкової інспекції у Тернопільській області на хабарі в 1 млн грн.

У Житомирі СБУ викрила на «відкатах» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19, керівника Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-