Ляшко: У Києві, Харкові й Дніпрі – критична COVID-ситуація

Ляшко: У Києві, Харкові й Дніпрі – критична COVID-ситуація

Укрінформ
У Києві, Харкові та Дніпрі зберігається критична ситуація з поширенням коронавірусної інфекції.

Про це в інтерв'ю Радіо НВ повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Якщо брати певні області, міста, територіальні громади, то не скрізь усе стабілізується. Сьогодні критичні ситуації: місто Київ - бачимо стабілізацію, але на досить високих рівнях; бачимо, що зростає значно Харків, бачимо, що підключився до епідпроцесу Дніпро", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що для міст-мільйонників характерне значне поширення інфекції і швидке заповнення медичної системи хворими. Ляшко пов'язує таку закономірність із великими скупченнями людей у торгових центрах, у транспорті. Також він підкреслив велику кількість порушень карантинних обмежень, що виявляються при перевірках.

Читайте також: Львів продовжив карантин, але дозволив роботу ринків

Ляшко повідомив, що загалом по країні епідситуація стабілізувалася. Зокрема, стабілізувалася кількість викликів екстреної допомоги та кількість виїздів бригад.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 15 квітня, зареєстровано 17 479 нових випадків COVID-19. Померли 438 осіб, одужали 12 054.

За весь час пандемії в Україні захворіло – 1 921 244 особи; одужало – 1 465 820 осіб; летальних випадків – 39 096.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-