МОЗ очікує вакцину від Sinovac наприкінці квітня

МОЗ очікує вакцину від Sinovac наприкінці квітня

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) очікує постачання 1,7 млн доз вакцин від Sinovac Biotech наприкінці квітня.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав під час години запитань до уряду у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від компанії Sinovac, згідно з останнім графіком, який вони нам давали, 1,7 млн доз ми отримаємо протягом останніх днів квітня та у травні цього року. Окрім того, ведемо з ними перемовини щодо графіка постачання вакцин у майбутньому, починаючи із червня», - сказав Степанов.

Він запевнив, що майже кожного дня спілкується з послом КНР в Україні, з компанією Sinovac щодо відправлення цієї вакцини. «Я вже наголошував: те, що зараз відбувається у світі з постачанням вакцин, не має нічого спільного зі світовими законами ринку, до яких ми усі звикли, коли в контрактах є штрафні санкції, що можна вплинути і ти можеш щось зробити. Просто країни обмежують експорт вакцин, ставлять заборону на нього. Це відбувається в країнах, які мають на своїх територіях власне виробництво», - підкреслив глава МОЗ.

Степанов наголосив: аби бути захищеними в майбутньому, адже це не остання можлива світова пандемія, треба мати власне виробництво вакцин. «А для цього треба витрачати кошти на науку, на виробництво, на розробку, на фундаментальну науку. Це прописні істини. Поки ми це не зрозуміємо, у нас завжди буде така проблема», - додав він.

Читайте також: Вакцинація Pfizer почнеться 18 квітня – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, розробленої Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Літак з вакциною американської компанії Pfizer прибув у країну 16 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-