Степанов: Бюджет МОЗ на популяризацію вакцинації — нуль гривень

Степанов: Бюджет МОЗ на популяризацію вакцинації — нуль гривень

Укрінформ
Бюджет Міністерства охорони здоров'я на кампанію з популяризації вакцинації від коронавірусу становить нуль гривень.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час виступу на годині запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Левова частка критики нашої діяльності зосереджується виключно навколо коронавірусу та кампанії з вакцинації...Чи відомо вам, який бюджет МОЗ на кампанію з популяризації вакцинації на рік? Нуль гривень, нуль копійок. Все, що відбувається в інформаційному просторі щодо вакцинації - заслуга наших лікарів, експертів та міжнародних організацій", - зазначив міністр.

Він зазначив, що вже підготували спеціальний збірник відповідей про вакцинацію від коронавірусу. За його словами, він був підготований завдяки експертизі МОЗ, та за підтримки найкращих українських експертів та громадських організацій, а друк для лікарів здійснюється завдяки іноземним партнерам.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну 16 квітня доставлено першу партію вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

В Україні вакцинація від COVID-19 розпочалася 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca. 13 квітня розпочався процес щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. Наразі в Україну доставлено 215 тис. доз цієї вакцини.

Читайте також: Вакцинація Pfizer почнеться 18 квітня – Ляшко

Окрім цього, за даними МОЗ, в липні очікуються 10 млн доз вакцини Novavax, у квітні-травні очікується ще 1,5 млн доз вакцини Covishield. Також мають бути доставлені 1,7 млн доз вакцини китайського виробника Sinovak.

Також 6 квітня Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року. Уряд виділив на закупівлю цієї вакцини 6,5 млрд грн, зробивши тимчасовий перерозподіл бюджету Програми медичних гарантій на 2021 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-