Українці назвали головну причину, що заважає здолати COVID–19

Українці назвали головну причину, що заважає здолати COVID–19

Опитування
Укрінформ
Недотримання карантину майже половина українських громадян вважає головною причиною зростання захворюваності на COVID–19 у березні цього року.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитуванняпроведеного соціологічною групою "Рейтинг" 24-28 березня.

Згідно з опитуванням, 46% респондентів назвали недотримання карантинних обмежень головною причиною зростання захворюваності на коронавірус у березні. 32% вважають, що на це має вплив сезонне зростання простудних захворювань, 28% - переконані у неефективності дій влади і 17% вважають причиною виникнення нових форм коронавірусу.

При цьому близько 30% опитаних вважають, що Президент і МОЗ ефективно реагують на загрозу коронавірусу, більше половини опитаних вважають, що неефективно.

18% вважають ефективним реагування Кабінету Міністрів України і Верховної Ради, більше 60% - неефективним.

За даними дослідження, у порівнянні з листопадом 2020 року спостерігається деяке зниження позитивних оцінок реагування на загрозу коронавірусу органів центральної влади.

Близько третини опитаних вважають, що державні кошти цього року слід в першу чергу спрямувати на боротьбу з коронавірусом та збільшення соціальних виплат, пенсій. Лише 10% – за спрямування державних грошей на збільшення зарплат медиків, 8% – на будівництво доріг, 4% – на збільшення зарплат вчителів.

Читайте також: Кличко розповів про розмову зі Шмигалем після своєї пропозиції про локдаун

Опитування також показало, що міністру охорони здоров’я Максиму Степанову довіряють 19%, не довіряють – 37%, не знають такого – 34%.

Такий самий низький рівень довіри у громадян і до колишніх керівників МОЗ. Так, згідно з опитуванням, ексміністру охорони здоров'я Уляні Супрун довіряють 14%, не довіряють – 61%, не знають її – 17%. Колишніх міністрів Іллю Ємця та Зоряну Скалецьку не знають майже половина опитаних. Довіряють їм близько 8-9%, не довіряють – близько третини.

Читайте також: Степанов очікує поставку Pfizer у рамках COVAX 16 квітня

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування 24-28 березня цього року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької і Луганської областей. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Загалом було опитано 2000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-