Рада має намір спростити подання декларацій - деякі пункти можуть прибрати

Рада має намір спростити подання декларацій - деякі пункти можуть прибрати

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, що має усунути окремі перепони у процесі подання декларацій посадовцями.

За прийняття за основу проєкту закону №5173 "Про внесення доповнень до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо удосконалення окремих аспектів декларування)" проголосувало 300 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Метою законопроєкту є усунення окремих практичних перепон у процесі подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Це дозволить сумлінним декларантам уникнути пов’язаних з корупцією правопорушень, а Національному агентству з питань запобігання корупції діяти у правовому полі", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Законопроєкт про ув'язнення за брехню в деклараціях пройшов перше читання у Раді

Завданням проєкту є запровадження нижньої межі для передачі в управління цінних паперів міноритарних "ваучерних" акціонерів; виключення вимоги про зазначення номерів рахунків, на яких обліковуються некомпенсовані заощадження Ощадного банку СРСР; створення можливості зазначати номер в Єдиному державному демографічному реєстрі лише у разі його присвоєння особі.

Законопроєкт складається з двох частин.

Перша частина доповнює статті 36 та 46 Закону України "Про запобігання корупції", якими запроваджується нижня межа в один прожитковий мінімум для працездатних осіб, до якого передача в управління цінних паперів міноритарних "ваучерних" акціонерів не здійснюється; виводить з-під декларування номери рахунків, на яких обліковуються некомпенсовані заощадження Ощадного банку СРСР, хоча самі суми заощаджень й надалі декларуються; дозволяє зазначати номер в Єдиному державному демографічному реєстрі після його присвоєння суб’єкту декларування та членам його сім’ї.

Читайте також: НАЗК перевірить задекларовану посадовцями криптовалюту

Друга частина визначає термін набрання актом чинності.

Як зауважують автори документа, законопроєкт отримав позитивну оцінку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-