Справи Майдану: учаснику вбивства журналіста Сергієнка повідомили нову підозру

Справи Майдану: учаснику вбивства журналіста Сергієнка повідомили нову підозру

Укрінформ
Одному з учасників злочинної групи, причетної до вбивства журналіста Василя Сергієнка, повідомили про нову підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За погодженням з прокурорами Офісу генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань у спосіб, передбачений КПК України, повідомлено про нову підозру одному з учасників злочинної організації, причетної до викрадення та вбивства активіста та учасника «Самооборони Євромайдану Черкаської області», журналіста Василя Сергієнка», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Справи Майдану: перед судом постане підозрюваний у вбивстві журналіста Сергієнка

Підозрюваному інкримінують участь у злочинній організації, незаконне позбавлення волі та вбивство викраденої людини з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 146, п. п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, тортури та подальше вбивство Сергієнка – одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському.

4 квітня 2014 року Сергієнка викрали з двору власного будинку, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

Підозрюваного оголошено в розшук.

Читайте також: Обвинуваченого у вбивстві лідера Євромайдану Черкащини випустили з СІЗО - рішення суду оскаржать

Як повідомлялося, за підозрою у справі Сергієнка затримали п’ятьох осіб. Володимиру Горбенку, Валентину Завражину і Роману Недибалюку інкримінують викрадення журналіста, Володимиру Воронкову - убивство. Власника київського спортклубу «Тай» Вадима Мельника обвинувачують в організації злочину. Ще двоє фігурантів справи перебувають у розшуку.

22 серпня 2019 року Мельнику змінили запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, дозволивши відвідувати медичні заклади.

Читайте також: Судді у справі щодо вбивства журналіста Сергієнка повідомили про підозруЗМІ

14 листопада 2019 року Кропивницький апеляційний суд ухвалив рішення про його повторне взяття під варту.

Раніше Городищенський районний суд відпустив під домашній арешт решту обвинувачених.

1 лютого 2021 року Офіс генпрокурора направив до суду справу щодо одного з учасників злочинної організації, причетної до вбивства Сергієнка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-