СБУ цьогоріч запобігла близько 350 кібератакам

СБУ цьогоріч запобігла близько 350 кібератакам

Інфографіка
Укрінформ
Від початку року кіберфахівці Служби безпеки України локалізували майже 350 потенційних загроз інформаційній безпеці держави, до кримінальної відповідальності притягнуто 35 хакерів і пропагандистів, 14 зловмисників засуджено.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Зокрема, у спецслужбі зазначили, що викрито масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ.

"Зловмисники поширювали через спеціально створені Tелеграм-канали панічні настрої серед населення, а також загострювали суспільно-політичну ситуацію в країні. Встановлено, що агенти діяли в інтересах так званого 85 Головного центру спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу ЗС РФ", - розповіли в СБУ.

Зазначається, що службовці СБУ затримали у Києві одну з ключових зловмисниць. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Заочну підозру за держзраду повідомлено очільнику мережі, який переховується від слідства за кордоном.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували масштабну кібератаку підконтрольного ФСБ РФ хакерського угруповання «Armageddon». Через дії хакерів «куратори» мали намір отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади України.

Читайте також: Швеція викликала посла Росії через розслідування кібератак

У спецслужбі поінформували, що у межах співробітництва із партнерськими органами США та Франції заблоковано діяльність транснаціонального хакерського угруповання. Зловмисники викрадали інформацію з електронних баз іноземних компаній, у тому числі щодо персональних даних працівників і клієнтів, а також фінансові показники й технологічні розробки.

Збитки від діяльності хакерів перевищують 80 млн доларів.

Учасникам хакерського угруповання, зокрема організатору, повідомлено про підозру.

Кіберфахівці СБУ також викрили схему несанкціонованого втручання у бази даних українських правоохоронних і контролюючих органів. Серед організаторів угруповання – посадовці держструктур, які продавали замовникам інформацію з обмеженим доступом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-