Кабмін передав на закупівлю COVID-вакцин 6,5 мільярда з програми медгарантій

Кабмін передав на закупівлю COVID-вакцин 6,5 мільярда з програми медгарантій

Укрінформ
Кабінет Міністрів перерозподілив 6,5 млрд гривень з фінансування програми медичних гарантій у 4 кварталі цього року на закупівлю вакцин проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова №338 від 14 квітня була оприлюднена на Урядовому порталі.

Згідно з постановою, був зменшений обсяг видатків за програмою 2308060 “Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення” на суму 6,5 млрд гривень. Ці кошти уряд перенаправив на програму 2301270 “Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Міністерство фінансів упродовж трьох місяців має подати пропозиції щодо джерел фінансування, з яких можна буде повернути до програми медичних гарантій 6,5 млрд гривень.

Читайте також: Майже 450 тисяч українців записались у чергу COVID-вакцинації

Як повідомлялося, 6 квітня Україна досягнула рамкових домовленостей із компанією Pfizer щодо поставки 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує на поставку партії вакцини Pfizer у рамках механізму COVAX цього тижня (до 18 квітня).

Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. Загалом від початку вакцинальної кампанії щеплено 403 553 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-