Депутати ОПЗЖ внесли ₴2 мільйони застави за пропагандиста Дудкіна

Депутати ОПЗЖ внесли ₴2 мільйони застави за пропагандиста Дудкіна

Фото
Укрінформ
Депутати від партії «Опозиційна платформа – За життя» внесли заставу в розмірі 2 млн грн за підозрюваного в державній зраді проросійського пропагандиста Юрія Дудкіна.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат цієї політсили у Харківській міській раді Андрій Лесик, передає Укрінформ.

За словами Лесика, гроші внесли 13 квітня. Разом із харківським депутатом на фото з грошима біля каси – народний депутат від ОПЗЖ Віктор Чорний.

Фото Андрій Лесик, Facebook

Як повідомляло агентство, 24 лютого Юрію Дудкіну оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (Державна зрада) та ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: Кремлівського пропагандиста Дудкіна арештували на два місяці - джерело

Слідство вважає, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, youtube-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського «Первого канала» та агенції News Front.

Читайте також: Депутати ОПЗЖ планували взяти на поруки пропагандиста Дудкіна - джерело

Водночас «експерт» особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.

За даними СБУ, в інформаційній сфері «експерт» вчиняв дії на шкоду територіальній цілісності, обороноздатності держави та брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-