Мінветеранів винесло на громадське обговорення утворення ветеранського фонду

Мінветеранів винесло на громадське обговорення утворення ветеранського фонду

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів України винесло на громадське обговорення проєкт постанови про утворення Українського ветеранського фонду.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

"Утворення Українського ветеранського фонду допоможе залучити фінансові та матеріально-технічні ресурси для реалізації програм і проєктів, спрямованих на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, відновлення фізичного і психічного здоров’я, підвищення професійного і освітнього рівня ветеранів та ведення підприємницької діяльності", - сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Зазначається, що відповідно до Положення про Український ветеранський Фонд, він буде неприбутковою організацією, що фінансується за рахунок коштів державного бюджету, добровільних внесків урядів, агентств та установ іноземних країн, міжнародних фінансових та інших організацій, цільових грантів, а також коштів інших донорів, благодійних внесків, інших джерел, не заборонених законодавством України.

Читайте також: Українських ветеранів залучатимуть до громадських ініціатив

Органами управління Фонду є Наглядова рада і Дирекція.

Як повідомляється, до складу Наглядової ради, яка є вищим керівним органом Фонду, входитимуть 9 осіб – по три представники від Мінветеранів, від громадських об’єднань ветеранів та членів їх сімей, та від міжнародних та інших донорів, які співпрацюють з Мінветеранів та Фондом. Вони обиратимуться на 3 роки та не можуть обіймати посаду понад два терміни поспіль.

Громадське обговорення проєкту триватиме до 20 квітня 2021 року.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів спільно з Міністерством розвитку громад та територій працюють над проєктом підготовки захисників, які мають намір працювати у сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками (ББ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-