Випускники цьогоріч можуть не складати ДПА - Рада ухвалила закон

Випускники цьогоріч можуть не складати ДПА - Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон, який надає здобувачам загальної середньої освіти право обирати вид оцінювання їхніх результатів навчання.

Як передає кореспондент Укрінформу, за ухвалення в цілому проєкту закону №5014 "Про внесення змін до Розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" проголосували 298 народних депутатів.

Ухвалений документ передбачає, що учні та студенти, які завершують цього року здобуття повної загальної середньої освіти, мають право вибрати оцінювання своїх результатів навчання. Зокрема, пропонуються такі варіанти на вибір: річне оцінювання, державна підсумкова атестація або державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

У пояснювальній записці зазначається, що метою і завданням прийняття документа є мінімізація ризиків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) під час оцінювання результатів навчання учнів (студентів), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, та уможливлення отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

Читайте також: Пробне ЗНО: абітурієнтам підготували коментарі до завдань з усіх предметів

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого розпочалася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, обирають предмети, результати з яких вони використають як оцінку за державну підсумкову атестацію або як результат ЗНО для вступу до вишів.

Минулого навчального року учні, які завершували здобуття повної загальної середньої освіти, рішенням парламенту були звільнені від державної підсумкової атестації через епідемічну ситуацію в країні. Участь у ЗНО брали випускники, які вступали до закладів вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-