На всіх фігурантів зі списку «десятки контрабандистів» відкриті справи - СБУ

На всіх фігурантів зі списку «десятки контрабандистів» відкриті справи - СБУ

Укрінформ
На всіх фігурантів справи так званої "десятки контрабандистів РНБО" відкриті кримінальні провадження.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу речник СБУ Артем Дехтяренко.

«Стосовно фігурантів санкційного списку, рішення щодо яких було прийнято на засіданні РНБО в рамках боротьби з контрабандою, повідомляю, що відносно них раніше було відкрито низку відповідних кримінальних проваджень. Вони розслідуються як СБУ, так й іншими правоохоронними органами», - сказав він.

Речник зауважив, що про деталі справ буде повідомлено одразу, як це дозволять процесуальні норми і розголошення цих відомостей не нашкодить розслідуванню.

Читайте також: Деякі із «топдесятки» контрабандистів незаконно вивозили цигарки з ОРДЛО - Резніков

Дехтяренко зауважив, що Служба безпеки здійснює системну роботу із захисту національних інтересів України, в тому числі в сфері економічної безпеки. Саме матеріали СБУ лягли в основу рішеннь РНБО, зокрема, і щодо запровадження санкцій проти так званої «десятки контрабандистів».

Дані обмежувальні заходи використовуються для знешкодження загроз національній безпеці. При цьому СБУ діє виключно в рамках правового поля і оперує конкретними фактами і доказовою базою, підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов назвав імена осіб "топдесятки українських контрабандистів", проти яких Україна запровадила персональні санкції.

Читайте також: Санкції проти контрабандистів: Зеленський увів у дію рішення РНБО

За його словами, до цього списку увійшли Іван Бокало, Валерій Пересоляк, Юрій Кушнір, Олександр Єрімічук, Орест Фірманюк, Вадим Альперін, Олександр Чудаков, Віктор Шерман, Олександр Кравченко, Володимир Дідух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-