Справи Майдану: ексголові райсуду Києва повідомили про підозру

Справи Майдану: ексголові райсуду Києва повідомили про підозру

Фото
Укрінформ
Прокурори Офісу генерального прокурора повідомили про підозру колишньому голові одного з районних судів Києва – судді у відставці, а нині адвокату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, заради залякування мітингувальників, які 29 грудня 2013 року були учасниками руху автоколони від Хрещатику до резиденції «Межигір’я» експрезидента, суддя за відсутності доказів притягнув до адміністративної відповідальності двох осіб за нібито невиконання водіями вимог про зупинку (ст. 122-2 КУпАП).

Читайте також: «Судді Майдану» Кицюку лишили виправдувальний вирок

«25 січня 2014 року суддя призначив їм найбільш суворий вид адміністративного стягнення за таке правопорушення – позбавлення права керування транспортним засобом», - ідеться в повідомленні.

Разом з цим, слідство встановило, що притягнуті до відповідальності громадяни взагалі не брали участі в автопробігу до «Межигір’я» і навіть не мали водійських посвідчень. Один із них є особою з інвалідністю першої групи, яка потребує для пересування сторонньої допомоги.

Читайте також: Справи Майдану: суд дозволив слідство проти двох ексберкутівців

Ексголові суду інкримінується незаконне перешкоджання проведенню мітингів і демонстрацій, вчинене службовою особою (ст. 340 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня у Києві до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої судді, яка в січні 2014 року незаконно позбавила трьох автомайданівців водійських прав.

Фото пресслужби Офісу генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-