Україна очікує поставку вакцини Pfizer у рамках COVAX цього тижня

Україна очікує поставку вакцини Pfizer у рамках COVAX цього тижня

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує на поставку партії вакцини Pfizer у рамках механізму COVAX цього тижня (до 18 квітня).

Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Наступна партія вакцин, яку ми очікуємо вже на цьому тижні, - це вакцина компанії Pfizer. Це 117 тис. доз, які будуть постачатися в рамках ініціативи COVAX», - сказав міністр.

Читайте також: В Україні очікують першу поставку вакцин від COVAX до 15 квітня

Степанов повідомив, що цим препаратом вакцинуватимуть передусім мешканців будинків інтернатного типу та співробітників таких установ. Також він наголосив, що до кінця року планується забезпечити щепленнями не менше 50% дорослого населення.

Як повідомлялося, в Україні 13 квітня розпочинається щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Україна в межах глобальної ініціативи COVAX має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19.

Читайте також: COVID-вакцинація в Україні: кого записують роботодавці

В Україні за минулу добу, 12 квітня, щеплення проти коронавірусу отримали 10 135 осіб. Всього від початку вакцинальної кампанії було щеплено 388 401 людину, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

25 березня до України прибула перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-