В Україні стартує щеплення вакциною CoronaVac

В Україні стартує щеплення вакциною CoronaVac

Укрінформ
В Україні 13 квітня розпочинається щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент Укрінформу.

"Міністерство охорони здоров'я закінчило всі процеси перевірки, лабораторний контроль вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, і відсьогодні розпочинається процес щеплення цією вакциною", - сказав глава МОЗ.

Він нагадав, що перша партія вакцини налічує 215 тис. доз, поставку решти законтрактованих доз МОЗ очікує найближчим часом. "Ми розраховуємо на цю поставку протягом квітня-травня цього року", - додав Степанов.

Він також наголосив на безпечності вакцини CoronaVac.

Читайте також: Китай вперше визнав недостатню ефективність своїх вакцин

При цьому міністр повідомив, що всі зареєстровані в Україні вакцини проти коронавірусу запобігають тяжкому перебігу коронавірусної хвороби.

"Вакцинована людина точно не потрапить до реанімації і точно не помре. Це ще раз доводить, що вакцинація дорівнює життю", - сказав він.

Степанов підкреслив, що навіть у тих випадках, коли щеплення не повністю запобігає зараженню, воно гарантує легкий перебіг хвороби. Наприклад, якщо ефективність вакцини становить 80%, то цей відсоток щеплених не захворіє, а решта 20% у разі інфікування перенесуть хворобу у легкій чи безсимптомній формі, пояснив глава МОЗ.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 12 квітня, щеплення проти коронавірусу отримали 10 135 осіб. Всього від початку вакцинальної кампанії була щеплена 388 401 людина, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, розробленої Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech прибула до України 25 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-