Інститут нацпам’яті презентує освітній проєкт «Діалоги про війну»

Інститут нацпам’яті презентує освітній проєкт «Діалоги про війну»

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті презентує освітній проєкт «Діалоги про війну».

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі УІНП.

«Це три 9-хвилинні відеорозмови учениці з ветеранами сучасної російсько-української війни на теми «Що таке війна?», «Чому Росія прагне захопити Україну?», «Що таке сучасна російсько-українська війна?». Проєкт створений Українським інститутом національної пам’яті за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України та Героя України Володимира Жемчугова. Відео будуть корисні вчителям історії, учням 5–7 класів, військовослужбовцям, журналістам, державним службовцям, працівникам музеїв, бібліотекарям, фахівцям з національно-патріотичного виховання, громадським активістам», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Інститут нацпам'яті презентував онлайн-ресурс «Архів усної історії»

Як зазначається, презентація відбудеться у четвер, 15 квітня, о 15:00, в онлайн-форматі з трансляцією на фейсбук-сторінці УІНП.

Серед учасників презентації - Герой України, співробітник ДП «Захист інформаційного простору» при МКІП Володимир Жемчугов; голова УІНП Антон Дробович; заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій; ветерани російсько-української війни, учасники проєкту Галина Клемпоуз та Євген Биченко.

Читайте також: Меморіалізація Бабиного Яру завдання не приватних донорів, а держави - Дробович

«Відео побудовані так, щоб провокувати запитання. Відповідно, вчитель, маючи методичний матеріал і відео, може побудувати урок так, щоб шукати відповіді на складні питання, а в цій війні дуже багато складних питань. Володимир Жемчугов об’їздив майже всю Україну, і скрізь вчителі скаржаться, що нема якісних матеріалів, щоб розповідати дітям про сучасну війну. Тобто у нас вчителі мають методичну свободу, але не завжди мають матеріал для реалізації цієї свободи», - коментує Дробович.

Читайте також: Інститут нацпамяті показав ролик, який спростовує історичні фейки РФ про Одесу

Освітній проєкт «Діалоги про війну» також містить методичні рекомендації для вчителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-