Людям із хронічними захворюваннями радять робити щеплення від COVID-19 першочергово

Людям із хронічними захворюваннями радять робити щеплення від COVID-19 першочергово

Укрінформ
Люди з хронічними захворюваннями повинні вакцинуватися проти коронавірусу в першу чергу, протипоказання до щеплення мінімальні.

Про це під час пресконференції, організованої Укрінформом, повідомила завідувачка кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету Тетяна Чумаченко.

"Протипоказання мінімальні. А ті люди, які мають хронічні захворювання, саме вони в першу чергу повинні зробити щеплення, тому що якщо захворіють, ризикують загинути", - сказала Чумаченко.

Читайте також: COVID-вакцинація в Україні: кого записують роботодавці

Вона зазначила, що протипоказанням до вакцинації проти коронавірусу є алергія на компоненти вакцин. Якщо перша доза спричинила алергічну реакцію, вводити другу дозу не рекомендується.

Також Чумаченко повідомила, що в Україні зареєстровано 0,23% несприятливих випадків після імунізації. "Сюди входять не тільки ті, які пов'язані з вакцинацією, але і всі події, які взагалі протягом місяця виникли", - прокоментувала лікар.

Вона наголосила, що між вакцинацією і несприятливою подією не завжди існує причинно-наслідковий зв'язок.

Читайте також: Вакцина проти коронавірусу не може спричинити захворювання - лікарка

Як повідомлялося, за минулу добу, 11 квітня, в Україні проти COVID-19 вакцинували 1 216 осіб. Загалом 378 266 осіб щеплено від початку кампанії з вакцинації.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні почалася 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-