COVID-вакцинація в Україні: кого записують роботодавці

COVID-вакцинація в Україні: кого записують роботодавці

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я назвало категорії українців, яких на COVID-вакцинацію реєструють роботодавці, та оприлюднило алгоритм запису для роботодавців.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зокрема, ідеться про такі категорії:

  • працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери;
  • працівників чи мешканців інтернатів, будинків для літніх людей;
  • військовослужбовців;
  • працівників структур державної безпеки (Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба, Служба безпеки України).

«Якщо ви є в переліку - про запис у чергу або ж реєстрацію на щеплення проти COVID-19 (залежно від того, який етап вакцинальної кампанії) подбає ваш роботодавець», - зазначили у МОЗ.

Там також нагадали, що зараз вакцинують усіх медиків, військових на фронті, соціальних працівників, священнослужителів та людей, старших 80 років.

Крім того, в МОЗ описали алгоритм запису для роботодавців:

  1. Регіональні координатори з вакцинації поінформують управлінців кожної сфери, зокрема керівників закладів, про початок вакцинації цієї цільової групи та звернуться з проханням щодо формування списків.
  2. Керівники закладів передають ці списки регіональному координатору з вакцинації.
  3. Керівники закладів готують приміщення для вакцинації та домовляються з регіональним координатором про день та час візиту мобільної бригади.
  4. У призначений день і час проводять вакцинацію за списком.
  5. Важливо не забути взяти з собою на вакцинацію копію про підписання декларації або паспорт з ідентифікаційним кодом (для реєстрації в електронній системі охорони здоров’я).
Читайте також: У містах-мільйонниках можуть відкрити вакцинальні центри

Як повідомляв Укрінформ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що упродовж 2021 року в Україні потрібно організувати близько 47 млн уколів вакцини від коронавірусної хвороби людям старше 18 років.

Вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого. Першою в Україну доставили партію вакцини Covishield (500 тис. доз), яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

У березні було доставлено і 215 тис. доз вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Читайте також: Ляшко розповів про запис на COVID-вакцинацію колективів від 100 осіб

Крім того, МОЗ очікує незабаром поставки вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Також Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання десяти мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-