На антарктичній станції «Академік Вернадський» полярники провели віртуальну екскурсію

На антарктичній станції «Академік Вернадський» полярники провели віртуальну екскурсію

Відео
Укрінформ
Українські полярники провели віртуальну екскурсію антарктичною станцією «Академік Вернадський».

Як передає Укрінформ, пряме включення зі станції провів Національний антарктичний науковий центр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Полярники в режимі онлайн продемонстрували, в яких умовах вони проживають на станції, свої робочі кабінети та лабораторії, комп'ютерну та іншу техніку для наукових досліджень, cпорядження, помешкання для відпочинку, які види з вікон станції та поблизу неї, розповіли, чим харчуються і як відпочивають, відзначають свята.

Зокрема, на відео видно, що на стіні станції висять великий портрет Тараса Шевченка та інші картини, фотознімки Антарктиди, автографи відомих людей, котрі в різні часи побували на станції. Так, свого часу станцію відвідували американський мільярдер Білл Гейтс і британська принцеса Анна. На станції також є кімнати для гри в більярд, збереження спортивного та технічного спорядження, де кілька десятків пар лиж, багато вогнегасників тощо. На станції також є резервуари для питної води, пального.

Озонометрист станції Анна Соіна розповіла, що наразі на станції "Академік Вернадський" перебуває 33 полярників, із них - 5 жінок, а перед цим рік жили вдесятьох. Полярники проводять багато різних наукових досліджень, зокрема, у біологічній лабораторії вивчають наземні та морські рослинні та тваринні організми Антарктики, а також склад води, планктон, паразитів, бактерії тощо. Результати досліджень учені відправляють у наукові лабораторії України.

Зараз на материку - осінь. Сонце в Антарктиді встає о 8:40-8:50 ранку.

Як повідомляв Укрінформ 25 березня на станцію "Академік Вернадський" вирушила 26-та річна українська антарктична експедиція (УАЕ) – її учасники проведуть на крижаному континенті близько 13 місяців. Команда є наймолодшою серед усіх попередніх експедицій.

Загалом у 26-й експедиції буде 12 учасників: 7 науковців, лікар, кухар, дизеліст, системний механік та сисадмін. З них 11 чоловіків та 1 жінка.

16 лютого на українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» прибула сезонна експедиція у складі 18 науковців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-