Екоініціативи набирають популярності по всьому світу — МКІП про «Озеленення планети»

Екоініціативи набирають популярності по всьому світу — МКІП про «Озеленення планети»

Укрінформ
Останнім часом екологічні ініціативи, спрямовані на протидію змінам клімату, набувають особливого значення по всьому світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України у Фейсбуці, розповідаючи про проведені заходи акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу» в межах проєкту «Озеленення планети».

"Традиція колективної висадки дерев родом з Америки XIX століття. Ініціатива швидко набула розповсюдження - з року в рік її підтримували різні регіони та навіть країни, а в XX сторіччі природно відновлюючу акцію спільно просувають громадські організації та державні установи. Адже глобальне потепління - більше не тільки острах науковців, а цілком реальне явище в усьому світі. Тому екологічні ініціативи, спрямовані на протидію змінам клімату, набувають особливого значення по всьому світу", - йдеться у повідомленні.

У МКІП нагадали, що торік у жовтні організація Greennig of the Planet залучила майже 50 тисяч учасників з усієї України, які за добу висадили понад 2 млн дерев. А 10 квітня цього року в екоініціативі задіяні вже сто країн.

Читайте також: У Житомирі висадили тисячу дерев

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 10 квітня на території Пущі-Водиці пройшли заходи акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу» в межах проєкту «Озеленення планети».

Іменні дерева висаджували, зокрема, міністр Кабміну Олег Немчінов, державний секретар КМУ Олександр Ярема, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк та інші.

Читайте також: Українці в Північній Македонії висадили рослини в межах проєкту «Озеленення планети»

Дипломатичну алею висаджували посли 21-ї країни.

Подібні акції пройшли також в усіх областях України. Долучилися до неї й українські посольства за кордоном.

Також планується висадження мільйонного дерева задля фіксації рекорду цього року із онлайн-включенням зі співорганізаторами 100 країн світу та 25 регіонів України.

Читайте також: Україна на кліматичному саміті ООН представить свої «зелені» амбіції

Ініціював екологічну акцію благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

Метою Greening of the Planet є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-