У більшості регіонів України сьогодні проведуть пробне ЗНО

У більшості регіонів України сьогодні проведуть пробне ЗНО

Укрінформ
У більшості регіонів України в суботу відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року.

Як передає Укрінформ, за інформацією, раніше оприлюдненою Міністерством освіти і науки України, учасники пробного ЗНО мають з'явитися до пунктів тестування до 10:50.

Тестування розпочнеться близько 11:00.

У МОН зауважили, що вхід учасників до пунктів тестування відбуватиметься за наявності паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу) та запрошення-перепустки.

Читайте також: Тести, бали й час: затвердили характеристику ЗНО для магістратури

Усі учасники пробного ЗНО зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання: учасники мають перебувати у масках, мати дезінфектори та користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування.

У Києві, Чернігівській та Миколаївській областях пробне ЗНО пройде 24 квітня. Таке рішення було прийнято через посилений карантин і припинення руху громадського транспорту в цих регіонах, що унеможливлює доїзд зареєстрованих учасників, а також педагогічних працівників, залучених до проведення зовнішнього оцінювання.

У МОН зазначили, що незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання – 10 чи 24 квітня – для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку і пройти тестування вдома.

Читайте також: Документи до закладів профтехосвіти можна буде подати дистанційно

Результати пробного ЗНО (за шкалами 1-12 балів, 100-200 балів) будуть розміщені в особистих кабінетах учасників оцінювання до 30 квітня.

МОН, Український і регіональні центри оцінювання закликали учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших на небезпеку, стежити за самопочуттям перед тестуванням та за наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома.

Якщо учасник вирішить залишитися вдома, він зможе завантажити всі матеріали тестування, занести відповіді до спеціального сервісу, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров’я.

Читайте також: Заборона відвідувати школи дітям без щеплень не порушує право на освіту - Денісова

У 2020 році пробне ЗНО було скасовано через епідемічну ситуацію. У 2021 році , за повідомленням Міністерства освіти та науки, пробне ЗНО, основна сесія ЗНО відбудуться в установлені терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-