МОЗ ініціює розширення Нацпереліку основних ліків

МОЗ ініціює розширення Нацпереліку основних ліків

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я ініціює розширення Національного переліку основних лікарських засобів.

Про це під час брифінгу повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як, передає кореспондент Укрінформу.

"Міністерство охорони здоров'я підготувало проєкт постанови Кабінету Міністрів щодо розширення Національного переліку основних лікарських засобів. Проєкт постанови знаходиться зараз на погодженні у центральних органах виконавчої влади, а потім буде поданий на засідання уряду", - сказала вона.

Читайте також: В Україні виконали першу цивільну аеромедичну евакуацію

Садов'як повідомила, що пропонується включити до Нацпереліку холикальциферол та ергокальциферол, амінокислоти та жирові емульсії для парентерального харчування для надання допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках; препарати для лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах; альтеплаза та норепінефрин (норадреналін) для надання допомоги при гострому мозковому інсульті тощо.

За словами заступника міністра, внесення змін до переліку обумовлене тим, що з 2-го кварталу цього року Національна служба здоров'я оплачуватиме за програмою медгарантій частину вартості тих ліків, які раніше закуплялися централізовано. Всі лікарські засоби, які пропонується включити до нацпереліку, пройшли оцінку медичних технологій.

Читайте також: В Україні дозволили використання двох препаратів канабіноїдів для лікування

Як повідомлялося, у лютому Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про затвердження переліку лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, які закуповуватимуться коштом державного бюджету у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-