В Україні виконали першу цивільну аеромедичну евакуацію

В Україні виконали першу цивільну аеромедичну евакуацію

Фото
Укрінформ
В Україні виконали першу цивільну аеромедичну евакуацію - 78-річну пацієнтку з діагнозом "гостре порушенням мозкового кровообігу" перевезли гелікоптером з міста Турки до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Львівської обласної держадміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

За словами голови ОДА, час у польоті зайняв 1 год. 15 хв., тоді як ту саму відстань у 170 км автотранспортом вдалося б подолати аж за 3,5 год.

Козицький додав, що для ініціації виклику керівником центру ЕМД Андрієм Васьком було задіяно департамент охорони здоров’я Львівської ОДА та ГУ ДСНС у Львівській області.

Читайте також: В Україні створять систему аеромедичної евакуації тяжкохворих

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що початок роботи системи аеромедичної евакуації в Україні сприятиме швидкому та якісному порятунку життя.

Читайте також: Санітарна авіація МВС надаватиме допомогу Охматдиту

"Сьогодні запрацював наш аеромедичний простір, який ми запустили 1 квітня. 79-річну пацієнтку з підозрою на гострий мозковий інсульт доставили з міста Турка у Львівську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги. Для нас це велика перемога, адже це ще один великий крок до швидкого та якісного порятунку життя", - написав Степанов.

Міністр висловив сподівання, що до пілотного проєкту в Київській і Львівській областях з роботи аеромедичного простору доєднають і решту регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-