Корупція в ОАСК: адвоката Донця відправили під арешт, застава – майже 3 мільйони

Корупція в ОАСК: адвоката Донця відправили під арешт, застава – майже 3 мільйони

Укрінформ
ВАКС відправив під арешт з альтернативою застави у розмірі майже 3 млн грн адвоката Юрія Донця, який, за даними слідства, обіцяв через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів про прийняття позитивного рішення.

Про це оголосив слідчий суддя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Слідчий суддя постановив: клопотання — задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Юрія Донця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, і визначити йому заставу у розмірі 1300 прожиткових мінімумів, що становить 2 мільйони 951 тисячу гривень”, - поінформував слідчий суддя.

Суд також постановив, що у випадку внесення застави на підозрюваного будуть покладені такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду; не відлучатися із Києва без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання до відповідних органів документи, які надають право на виїзд за кордон, утриматися від спілкування із низкою осіб, серед яких — інший підозрюваний у цій справі Юрій Зонтов; носити електронний засіб контролю.

У разі внесення застави термін дії обов'язків, які буде покладено на підозрюваного судом, буде визначатися терміном у 2 місяці з моменту звільнення його з-під варти.

Ця ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня її оголошення.

Читайте також: Справа про хабарництво в ОАСК: на комітет Ради кличуть керівництво Служби зовнішньої розвідки

САП просила у суді для Донця запобіжний захід у вигляді арешту із альтернативою застави 14 млн грн.

Як повідомлялося, 6 квітня голова ОАСК Павло Вовк заявив, що НАБУ проводить обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

У НАБУ поінформували, що разом із САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. доларів та через голову Окружного адміністративного суду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

У ОАСК заявили, що в результаті проведених обшуків детективи НАБУ “не знайшли жодних доказів”.

7 квітня у НАБУ заявили про затримання обох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. доларів та через голову Окружного адмінсуду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про ухвалення позитивного рішення.

7 квітня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру вказаним двом адвокатам.

9 квітня Вищий антикорсуд обрав запобіжний захід співробітнику Служби зовнішньої розвідки України, який також є адвокатом, у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави у понад 35 млн грн.

За даними ЗМІ, мова йде про брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка – Юрія Зонтова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-