В Одесі розглядають апеляцію на арешт Стерненка і Демчука

В Одесі розглядають апеляцію на арешт Стерненка і Демчука

Укрінформ
В Одеському апеляційному суді розпочалося засідання щодо скасування запобіжного заходу Сергію Стерненку та Руслану Демчуку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Стерненка.

Інформують, що на початку засідання суддя Альбіна Кадегроб дозволила випустити Стерненка і Демчука з клітки в залі суду, щоб вони мали змогу ефективно брати участь у судовому засіданні.

Також повідомляють, що захисники заявили клопотання про ведення онлайн-трансляції. Суддя задовольнила клопотання частково - дозволила проводити тільки фото і відеотрансляцію засідання представникам ЗМІ, але не дозволила проводити стрім, оскільки вважає, що «зарано висвітлювати цю частину процесу».

У суді присутні народні депутати 3 фракцій, які готові брати засуджених на поруки.

Наразі починається розгляд клопотання по суті.

Читайте також: Три замахи на Стерненка об'єднали в одну справу й передали для розслідування у СБУ

У дописі наголошується, що активісти сьогодні не проводять акцій на підтримку Стерненка і Демчука, щоб не бути звинуваченими у тиску на правосуддя. Водночас зазначається, що, за законом, утримування Стерненка і Демчука в СІЗО на час розгляду апеляції є порушенням Конституції України.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку їм обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

26 березня адвокати засуджених активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука подали апеляційні скарги на вироки клієнтів.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-