Брата судді Вовка відправили під варту, застава — 35 мільйонів

Брата судді Вовка відправили під варту, застава — 35 мільйонів

Укрінформ
Суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка – Юрія Зонтова – під варту до 4 червня з альтернативою застави – 35 млн 185 тисяч гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Українська правда.

Прокурори наполягали на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави – 70 млн гривень.

Захист просив у клопотанні відмовити. За його словами, Зонтов не буде переховуватися від слідства, він військовий, має міцні соціальні зв’язки, а все його майно та родина знаходяться в Україні.

Зонтов зазначив, що його річна зарплата становить 400 тисяч гривень, і сума застави і близько не співрозмірна з його доходами.

Читайте також: Справа про хабарництво в ОАСК: на комітет Ради кличуть керівництво Служби зовнішньої розвідки

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня голова ОАСК Павло Вовк заявив, що НАБУ проводить обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

У НАБУ поінформували, що разом із САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. доларів та через голову Окружного адміністративного суду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

У ОАСК заявили, що в результаті проведених обшуків детективи НАБУ “не знайшли жодних доказів”.

7 квітня у НАБУ заявили про затримання обох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. доларів та через голову Окружного адмінсуду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про ухвалення позитивного рішення.

7 квітня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру вказаним двом адвокатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-