В Україні зменшився розрив у оплаті праці жінок і чоловіків

В Україні зменшився розрив у оплаті праці жінок і чоловіків

Укрінформ
За результатами виконання Україною міжнародних зобов'язань Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок державі вдалося зменшити розрив в оплаті праці жінок і чоловіків.

Про це йшлося під час слухань, яке організував Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, передає Укрінформ з посиланням на Міністерство соціальної політики.

“Україні вдалося зменшити розрив в оплаті праці жінок і чоловіків. Так, якщо у 2017 році він становив 21,2%, то у 2020 році – 20,4%”, - йдеться в повідомленні.

Зросло представництво жінок у парламенті, місцевих радах обласного, міських та районних рівнів, чому сприяло введення гендерних квот.

"Серед основних здобутків у виконанні Конвенції - створення системи для скорочення гендерної нерівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом інтеграції гендерних підходів. Зокрема, постановою Кабінету Міністрів затверджено Типові положення про відповідальний підрозділ та радників з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Затверджено Інструкцію щодо інтеграції гендерних підходів під час розроблення нормативно-правових актів, Методичні рекомендації щодо оцінювання гендерного впливу галузевих реформ та рекомендації стосовно внесення до колективних договорів та угод положень, спрямованих на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Денісова розповіла, скільки жінок займають керівні посади в Україні

У 2021 році прийнято другий національний план з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" до 2025 року.

Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок була підписана Україною у 1980 році, ратифікована – у 1981 році. У 1999 році ООН прийнято Факультативний протокол до Конвенції, який дає можливість подання до Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок індивідуальних скарг (ратифіковано Верховною Радою України у 2003 році).

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова поінформувала, що Україні наразі орієнтовно 40 відсотків жінок займають керівні посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-