Служба безпеки викрила бойовика «ЛНР», який влаштувався на роботу в МВС

Служба безпеки викрила бойовика «ЛНР», який влаштувався на роботу в МВС

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила і затримала бойовика «ЛНР», який влаштувався на роботу в МВС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

«Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР». Він переїхав на підконтрольну українській владі територію через РФ і працевлаштувався у структуру Міністерства внутрішніх справ», - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування слідчі Служби безпеки України встановили, що зловмисник незаконно обійняв посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області. Під час оформлення на роботу він надав сфальсифіковані документи. За оперативною інформацією, правопорушник мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних до представників бойовиків.

Співробітники спецслужби встановили, що чоловік упродовж 2015-2016 років був «оперативним співробітником МДБ ЛНР». Він, зокрема, вербував громадян по обидві сторони лінії розмежування і залякував проукраїнськи налаштоване населення.

Силовики затримали правопорушника в одному із житлових районів Нової Каховки на Херсонщині. У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи, які будуть долучені до доказової бази. Також вилучено дві тротилові шашки із електродетонаторами.

Читайте також: «Міністра зв'язку та масових комунікацій «ЛНР» оголошено в розшук

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України); ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала на Дніпропетровщині ватажка терористичного угруповання із так званої «ЛНР», що причетне до вбивства співробітника СБУ.

Фото: СБУ, прокуратура Луганської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-