Уряд наразі не планує запроваджувати всеукраїнський локдаун

Уряд наразі не планує запроваджувати всеукраїнський локдаун

Укрінформ
Вводити локдаун на всій території України в уряді наразі не планують.

Про це розповів міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у програмі "Официальный разговор" на телеканалі "Дом", передає Укрінформ.

Немчінов нагадав, що в Україні діє адаптивний карантин: якщо область потрапляє в "червону" зону — в ній вводяться жорсткі обмеження.

"На момент нашого спілкування необхідності запроваджувати загальноукраїнський карантин немає. У Києві, Херсонській області, в Одесі, Харкові, Львові та, наприклад, в Івано-Франківській області — абсолютно різні ситуації. Показники в Івано-Франківській області, де посилений карантин діє понад місяць, говорять про те, що рано чи пізно ця область перейде в помаранчеву зону. Тому адаптивний карантин працює", — повідомив міністр.

Водночас результативність введених обмежень залежить від того, як їх дотримуються. Це залежить і від самих людей, і від місцевих органів влади, які мають стежити за дотриманням карантину.

Читайте також: Вводити тотальний карантин немає потреби – Шмигаль

"З боку Кабміну в нас є Міністерство охорони здоров’я, яке закуповуватиме додаткові концентратори, щоб всі пацієнти були з киснем. Готуються поставки вакцин AstraZeneca і Pfizer у межах програми COVAX", — зазначив Немчінов, додавши, що Україна має готуватися самостійно виробляти вакцину.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл карантинних зон в Україні. Станом на 8 квітня показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 20 регіонах та в Києві, на червоному рівні знаходяться столиця та 10 областей. Зокрема, за даними МОЗ, у червоній зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Чернівецька області.

Читайте також: Локдаун у березні матиме незначний вплив на економіку – голова НБУ

В Україні станом на 8 квітня підтверджено 1 803 998 випадків COVID-19, з яких 19 419 – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-