Білоруський активіст: у «коридорі смерті» били без розбору — жінок і дітей

Білоруський активіст: у «коридорі смерті» били без розбору — жінок і дітей

Укрінформ
У Білорусі активістів можуть затримати за будь-який прояв незгоди з нинішнім режимом: силовики затримують людей, навіть якщо ті виходять з біло-червоно-білим прапором на свій балкон.

Як передає Укрінформ, про це розповів білоруський активіст Ігор Власенков, який змушений був тікати зі своєї країни через переслідування владою, у програмі "На самом деле: мир" на телеканалі "Дом".

За його словами, у Білорусі можуть притягнути до відповідальності не лише за наявність біло-червоно-білого прапора, а й будь-якого елементу одягу з таким забарвленням.

"Якщо дівчина одягла біло-червоно-біле плаття або хлопець одягнув біло-червоно-білу майку, вони вже потрапляють під статтю. Це порушення і конституційних прав на свободу в одязі", — зазначив Власенков.

Після затримання силовики привозять людей у відділення міліції, де всіляко принижують затриманих — ображають, змушують повзти по "коридору смерті".

"Коридор смерті" — це місце, де по обидва боки стоять силовики з кийками та б'ють ув'язнених, які йдуть по коридору.

Читайте також: У Білорусі затримали дружину українського правозахисника

"Вони (силовики — ред.) ставали в ряд, і усіх, кого зловили, так званих ув'язнених, били хто чим може. Били жінок, підлітків, неповнолітніх — без розбору", — додав активіст.

Як зазначається у повідомленні, Власенков нині перебуває в Україні і просить українську владу надати йому політичний притулок.

Читайте також: У Білорусі за березень затримали понад тисячу протестувальників

Як повідомлялося, після президентських виборів у Білорусі в серпні минулого року в країні спалахнули протести проти режиму Олександра Лукашенка. Активістів і правозахисників стали масово затримувати, а мітинги — розганяти силовими методами. Тільки в березні 2021 року в Білорусі затримали понад 1100 осіб.

Фото: spring96.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-