ДТП у Польщі 22 березня: водій українського автобуса не визнає провини

ДТП у Польщі 22 березня: водій українського автобуса не визнає провини

Ексклюзив
Укрінформ
Районна прокуратура міста Ярослав висунула обвинувачення водію українського автобуса, який потрапив у ДТП в ніч на 22 березня у Підкарпатському воєводстві Польщі. Однак він не визнає своєї провини.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила заступник районного прокурора міста Ярослав Божена Гараш-Волошин.

“Підозрюваний не визнав провину і виклав свою версію подій. До нього застосовано запобіжний захід у вигляді щоденної реєстрації у відділку поліції, вилучення закордонного паспорта і заборони виїзду з країни”, - повідомила Гараш-Волошин.

За її словами, водію висунуто обвинувачення на підставі статті 173 п. 2 Кримінального кодексу Польщі – ненавмисне доведення до катастрофи у наземному русі, що передбачає ув’язнення строком від шести місяців до восьми років.

Прокурор повідомила, що слідство перебуває у початковій фазі, зараз тривають слідчі дії, що мають однозначно встановити причини катастрофи. “Зараз проводяться експертизи і на підставі загального матеріалу матимемо змогу однозначно встановити причини автокатастрофи”,- зазначила прокурор.

Вона додала, що збір та аналіз матеріалу займе “не менше місяця”.

Як відомо, у ніч на 22 березня поблизу пункту обслуговування пасажирів “Кашице” у Підкарпатському воєводстві за 30 км від кордону з Україною в аварію потрапив український автобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці. Він з’їхав з дороги, пробив відбійник у кінці з’їзду до ПОП “Кашице” і з’їхав у придорожній рів. У машині перебували 10 людей, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом) загинув на місці, п’ять людей зазнали травм різного ступеня тяжкості. Згодом стало відомо, що загиблим виявився вітчим 22-річного водія.

Читайте також: ДТП у Польщі: експертиза встановила, що український автобус був справний

Два тижні перед цим, у ніч на 6 березня, у тому ж місці розбився ще один український автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 осіб. На місці загинули п’ять українців, 35 людей дістали травми різного ступеня тяжкості. Згодом у лікарні помер шостий пасажир цього автобуса. Поліція попередньо встановила, що водій на великій швидкості намагався повернути вправо і не вписався у поворот. 48-річний водій цього автобуса відмовився давати свідчення, йому загрожує до восьми років ув’язнення. До нього також застосовано запобіжний захід у вигляді щоденної реєстрації у відділку поліції, вилучення закордонного паспорта і заборони виїзду з країни.

За інформацією генконсульства України в Любліні, на сьогодні в лікарні Перемишля у важкому стані перебувають ще дві пасажирки цих автобусів.

Фото: facebook.com/PogotowieRatunkowewPrzemyslu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-