«Медзакупівлі» підтвердили готовність прийняти поставку вакцини Sinovac

«Медзакупівлі» підтвердили готовність прийняти поставку вакцини Sinovac

Укрінформ
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" отримало від групи компаній "Лекхім" всі документи на вакцину проти коронавірусу виробництва компанії Sinovac Biotech й підтвердило готовність прийняти препарат.

Як передає Укрінформ, про це держпідприємство повідомило у Фейсбуці.

"Сьогодні ДП «Медзакупівлі України» підтвердило готовність прийняти поставку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. постачальнику за укладеним договором про закупівлю, компанії «Лекхім». Контрагент надав необхідні документи, що вимагаються при інформуванні про відправку продукції, врегульовані пунктом 5.1 Договору про закупівлю, що знаходиться у публічному доступі в електронній системі Prozorro", - йдеться у повідомленні.

При цьому у "Медзакупівлях" наголосили, що реалізація цієї поставки не звільняє постачальника від обов’язку сплати пені та штрафу.

Зараз держпідприємство очікує на повідомлення конкретної дати поставки продукції на склад компанії, яка надає "Медзакупівлям" комплекс логістичних послуг.

Під час доставки разом з продукцією постачальник має надати пакет документів відповідно до пункту 6.6 Договору, зокрема сертифікат якості, результати лабораторного контролю, видані уповноваженою лабораторією, документи, що підтверджують відповідність умов виробництва продукції вимогам Державної служби України з лікарських засобів тощо.

Як повідомлялося, партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech прибула до України 25 березня. При цьому державне підприємство "Медичні закупівлі України" заявило про відсутність підстав для прийому цієї партії вакцин через те, що компанія-постачальник "Лекхім" не надала всіх необхідних документів.

Читайте також: Українці стали частіше питати про вакцинацію у контакт-центрі МОЗ

Всього "Лекхім" має поставити 1,9 млн доз вакцини китайського виробника Sinovaс.

23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-