Торік до вишів вступили 3,5 тисячі ветеранів АТО/ООС

Торік до вишів вступили 3,5 тисячі ветеранів АТО/ООС

Укрінформ
У 2020 році близько 3,5 тисяч ветеранів та 4 тисячі дітей учасників бойових дій вступили до різних закладів передвищої та вищої освіти.

Як передає Укрінформ, про це під час першого засідання колегії Мінветеранів сказав заступник міністра Ігор Безкаравайний, повідомляє пресслужба міністерства.

"Налагодження співпраці з навчальними закладами щодо професійного навчання та перепідготовки ветеранів сприятиме успішному поверненню їх до мирного життя в суспільстві. Саме для того, щоб створити сприятливі умови для здобуття освіти ветеранами та членами їх сімей та забезпечити успішну соціальну реадаптацію захисників, минулого року Мінветеранів уклало договір про співпрацю та взаємодію з 21 закладом вищої освіти", - сказав Безкаравайний.

Читайте також: Дев'ять вишів приймають абітурієнтів з ТОТ на підготовчі курси

Він зазначив, що в рамках бюджетної програми міністерства, протягом 2020 року професійне навчання пройшли понад 3,7 тисячі осіб серед учасників АТО/ООС та постраждалих учасників Революції Гідності.

За словами заступника міністра, серед проблемних питань є відсутність у Мінветеранів статусу державного замовника на підготовку фахівців, підвищення кваліфікації та перепідготовку ветеранів під час зміни військової кар’єри на цивільну. Для розв'язання цих проблемних питань Мінветеранів працюватиме над внесенням відповідних змін до нормативно-правових актів та проводитиме консультації з Мінсоцполітики, Міноборони, МВС та іншими відомствами.

Читайте також: «Червоні» зони та ЗНО: як вплине посилення карантину на вступну кампанію

Своєю чергою, для підвищення рівня працевлаштування та зайнятості захисників Мінветеранів ініціювало укладення Договору про співпрацю та взаємодію з Державним центром зайнятості.

Так, протягом 2020 року за співпраці Мінветеранів та Державної служби зайнятості, понад 21 тисячу ветеранів було забезпечено профорієнтаційними послугами, працевлаштовано понад 6 тисяч учасників бойових дій, з яких 900 - започаткували власну справу.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів співпрацюватиме з міжнародним благодійним фондом «Карітас України» у проєкті щодо залучення ветеранів до громадських ініціатив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-