Венедіктова підписала підозру адвокатам, які «вирішували питання» через Вовка

Венедіктова підписала підозру адвокатам, які «вирішували питання» через Вовка

Укрінформ
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом адвокатам, які обіцяли за 100 тис. доларів та через голову Окружного адмінсуду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про прийняття позитивного рішення.

Як передає Укрінформ, про це Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

"Буквально годину тому я підписала повідомлення про підозру двом горе-ділкам, які називають себе адвокатами. Вони надавали, як їм здавалось, адвокатські послуги, однак, на думку детективів НАБУ і прокурорів САП, з якими я цілком згодна, така правова допомога - пряма дорога на лаву підсудних", - наголосила генпрокурор.

За її словами, вчора детективи і прокурори затримали в порядку ст. 208 КПК України, "як то кажуть, "на гарячому" двох адвокатів при отриманні 100 тисяч доларів США з метою подальшої передачі цих коштів суддям ОАСК. За ці гроші "адвокати" обіцяли ліквідатору товариства допомогти винести "зручне" судове рішення, але вийшло "якось невдобно".

Читайте також: НАБУ заявляє про затримання обох адвокатів, які «вирішували питання» через Вовка

У одного з адвокатів, який є братом голови ОАСК, під час проведення слідчих дій були виявлені і вилучені чималі суми грошових коштів: 80 тисяч доларів США (частина неправомірної вигоди), 3 мільйони 700 тисяч доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів, 230 тисяч гривень".

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня голова ОАСК Павло Вовк заявив, що НАБУ проводить обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

У НАБУ поінформували, що разом із САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. доларів та через голову Окружного адміністративного суду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

В ОАСК заявили, що в результаті проведених обшуків детективи НАБУ “не знайшли жодних доказів”.

Фото: УП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-