Вперше з 2016 року відбір до Сил спеціальних операцій ЗСУ пройшла жінка

Вперше з 2016 року відбір до Сил спеціальних операцій ЗСУ пройшла жінка

Фото
Укрінформ
Вперше з 2016 року жінка-військовослужбовець пройшла двотижневий кваліфікаційний відбір до Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Навчально-тренувального центру.

«Починаючи з 2016 року були спроби кандидаток із середовища «спеціального призначення» і «великої армії» пройти відбір на кваліфікаційний курс Сил спеціальних операцій ЗС України. Незалежно від статі, щоб досягнути цієї мети, курсант має знайти в собі сили і з’єднати всеціло дух, інтелект і фізичну вправність. До сьогоднішнього дня виклик здолати виснажливий двотижневий відбір ставав непереборним, але хіба що для м’язів… Цей приклад жіночої нескореності остаточно утвердив рівні можливості для тих, хто готовий «опанувати всі стихії, стати вістрям кожної з них»», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, Сили спеціальних операцій - окремий вид Збройних сил, який складається із добре навчених та мотивованих військових, здатних вести підривну діяльність в тилу ворога, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти або захоплювати важливих заручників.

Читайте також: У ЗСУ є ресурс для стримування вторгнення з окупованого Криму — генерал-лейтенант Романенко

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій є військовою елітою України, професійно виконують найскладніші та найнебезпечніші бойові завдання й завжди дотримуються свого кредо – перевага якості над кількістю.

День Сил спеціальних операцій Збройних сил України відзначається щороку 29 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-