Три замахи на Стерненка об'єднали в одну справу й передали для розслідування у СБУ

Три замахи на Стерненка об'єднали в одну справу й передали для розслідування у СБУ

Укрінформ
Три кримінальні провадження стосовно замахів на Стерненка об'єднані в одне й передані для розслідування у СБУ.

Як передає Укрінформ, про це Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Для мене кейс щодо Стерненка дуже важливий, тому що траєкторія руху цього кримінального провадження двостороння - сам Стерненко був у статусі підозрюваного, а пізніше отримав вирок суду, але що слідство думає про тих, хто скоював злочин щодо самого Стерненка? Відмовчуватися я не дозволю. Наразі на моєму особистому контролі буде провадження з розслідування посягань на Стерненка. Ми подивимося, наскільки можна прискорити процес пошуку замовників, організаторів переслідування, замахів на Стерненка", - сказала Венедіктова.

Читайте також: Справи Стерненка і Демчука надійшли до Одеського апеляційного суду

Вона додала, що три кримінальні провадження стосовно замахів на Стерненка об'єднані в одне й передані для розслідування до СБУ.

"Було три провадження в Одеській обласній прокуратурі. Наразі вони об’єднані в одне і передані до іншого органу досудового розслідування – СБУ. Зараз мені доповідають раз на три дні, що відбувається по цій справі", - сказала Венедіктова.

За її словами, прокуратура зі свого боку зробить все, щоб довести до суду обвинувальний акт щодо осіб, які діяли проти Стерненка.

Читайте також: Засудженого до 7 років Стерненка на вимогу вулиці не звільнять - Корнієнко

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку їм обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-