Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Укрінформ
Центр протидії дезінформації займатиметься захистом національного суверенітету в інформаційній сфері, а не пропагандою та нав'язуванням думок.

Про це розповіла очільниця Центру Поліна Лисенко під час її представлення на цій посаді, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не кажемо жодним чином про те, що будемо узурпувати функції інших органів державної влади, ми не будемо нав'язувати. Я читала багато коментарів про те, що це міністерство пропаганди, міністерство нав'язування думок, про те, що у нас буде єдина політика, все в нас буде погано, все у нас буде як у тоталітарному режимі. Ні, тоталітарного режиму від нашого центру, навіть якщо хтось дуже цього хотітиме, не буде, бо наша основна мета - захистити національний суверенітет в інформаційній сфері, і наша основна мета - боротися з деструктивними процесами, які можуть впливати на цілісність та стабільність держави", - сказала вона.

Лисенко додала, що однією з причин створення центру було і те, що, наприклад, у Міністерстві закордонних справ немає інформації про те, які інформаційні загрози можуть бути, в режимі 24/7.

Читайте також: Центр протидії дезінформації розпочав роботу

"Наша історія - це моніторити інформаційне поле 24 години на добу сім днів на тиждень, формування позитивного іміджу України у світі. Зараз, наприклад, відбувається якась ситуація чи процес (в інформаційному полі за кордоном - ред.), то ми маємо передавати цю інформацію для реагування у Міністерство закордонних справ, для того, щоб вони фактично це робили", - сказала вона.

Читайте також: Центр інформбезпеки працюватиме з різними форматами й аудиторіями — Цибульська

Крім того, Лисенко наголосила, що Центр намагатиметься максимально ефективно реагувати на інформаційні загрози, які виникають всередині та зовні нашої країни.

Серед основних завдань Центру Лисенко назвала створення цілісної політики держави з протидії інформаційним загрозам, побудову системи стратегічних комунікацій, протидію спеціальним інформаційним операціям держави-агресора та контрольованих нею структур.

Крім того, вона зауважила, що Центр має також займатися боротьбою з пропагандою та дезінформацією, формуванням позитивного іміджу України у світі та підвищенням медіаграмотності суспільства.

Керівник Центру проінформувала, що структура новоствореного органу складатиметься з підрозділу моніторингу інформації, підрозділу аналітики та прогнозування, підрозділу формування єдиної інформаційної політики, підрозділу реагування на інформаційні загрози національній безпеці, адмінблоку, відкритого офісу та ІТ.

Лисенко додала, що Центр уже почав свою роботу і наразі знаходиться в ситуаційному центрі Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 квітня призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-