Бюджет новоствореного Центру інформбезпеки становитиме 10 мільйонів на рік - Цибульська

Бюджет новоствореного Центру інформбезпеки становитиме 10 мільйонів на рік - Цибульська

Укрінформ
Бюджет Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки становитиме близько 10 мільйонів гривень на рік.

Як передає Укрінформ, про це сказала глава Центру Любов Цибульська в інтервʼю «Бабелю».

"Близько 10 мільйонів гривень на рік. Дуже мало, але, сподіваюся, згодом буде більше. Ми говоримо лише про державний бюджет, але на окремі інформаційні кампанії ми плануємо залучати й донорів", - сказала Цибульська.

Вона зазначила, що у центрі поки працює дев’ятеро людей. За її словами, інші посади ще не заповнено.

"Я щодня проводжу співбесіди, розглядаю дуже потужних кандидатів, але поки ми не потиснули руки, їхні прізвища не називатиму. Я дуже вірю в силу команди. Знаю, що навіть п’ятеро людей можуть зробити дуже багато. Це питання більше професіоналізму, ніж чисельності чи бюджету", - сказала Цибульська.

Вона розповіла, що в центрі будуть дві групи: реактивна і проактивна. Реактивна — це ті, хто швидко аналізують новини, спростовують дезінформацію та створюють щоденний продукт — пости в соцмережах, швидкі інфографіки. А проактивна — це робота над довготривалими речами: інформаційними кампаніями, тренінгами.

Також Цибульська пояснила, чим відрізнятиметься Центр при МКІП від Центру протидії дезінформації при РНБО.

Читайте також: Центр інформбезпеки працюватиме з різними форматами й аудиторіями — Цибульська

"У нас із РНБО різні експертизи. До Ради нацбезпеки стікається інформація з усіх розвідувальних органів, вони мають право приймати серйозні рішення — наприклад, накладати санкції. Наш центр більше про комунікаційну діяльність", - сказала вона.

Як повідомлялося, в Укрінформі відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Участь у заході взяли глава МКІП Олександр Ткаченко та заступник міністра Тарас Шевченко. Тоді керівник новоствореного органу Любов Цибульська зазначила, що Центр стане своєрідним мостом між державою та громадянським суспільством у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-