Ткаченко: Новина про загибель дитини від удару українського дрона - фейк прокремлівських ЗМІ

Ткаченко: Новина про загибель дитини від удару українського дрона - фейк прокремлівських ЗМІ

Укрінформ
Новина про смерть дитини на окупованій території Донецької області нібито від удару українського безпілотника є фейком прокремлівських медіа.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Читаю аналітичну записку Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, що був створений та презентований тиждень тому. Поки що ці доповіді – у тестовому режимі. Зачепили дві новини. Перша – про смерть дитини на окупованому Донбасі, начебто від удару українського безпілотника, що скинув саморобний вибуховий пристрій. Роздмухували цей фейк ті ж самі російські та прокремлівські ЗМІ, які у 2014-му ридали ридма над «розіп’ятим хлопчиком»", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що перша публікація про смерть дитини з’явилася майже о 17-й вечора. А вже о 20-й спікер Держдуми РФ закликав підняти питання про виключення України з Ради Європи. "Як тут не згадати "журналістів" кремлівських ЗМІ, що опинялися на місці організованих бойовиками терактів ще до самих терактів. Подібне нагнітання прокремлівськими "медіа" може також бути планом щодо подальшої ескалації ситуації на фронті та саботування міжнародних перемовин", - написав Ткаченко.

Читайте також: МЗС: фейки про вбитих дітей – невід’ємний елемент російських операцій проти України

За його словами, друга новина про те, що не вишиванка, чи народні танці та співи роблять українців українцями, а саме – про скандал в Латвії, де, як з’ясувалося під прикриттям "Об’єднання українських товариств Латвії" в інтересах країни-агресора працювали кремлівські маріонетки.

Ткаченко зазначив, що тут можна провести аналогію з так званим Російським центром науки та культури в Києві, з тим, що назвав Тараса Шевченка російсько-українським поетом.

"Тепер пхати свої фейки в український інформпростір їм стане значно складніше. Адже вже почали діяти санкції РНБО проти організації "Россотруднічество", яка ще у 2016-му році визнана Європейським парламентом як пропагандистська. В Кремлі у відповідь на санкції РНБО вже заявили, що "розірвуть взагалі все, що є". І якщо кремлівці так нервуються, це означає, що Україна йде вірним шляхом, викорінюючи наративи держави-агресора з наших терен", - додав Ткаченко.

Раніше російські ЗМІ писали про загибель дитини нібито у наслідок атаки українського безпілотника в селищі Олександрівське на окупованій території Донецької області.

Як повідомлялося, у четвер в Укрінформі відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Участь у заході взяли глава МКІП Олександр Ткаченко та заступник міністра Тарас Шевченко. Тоді керівниця новоствореного органу Любов Цибульська зазначила, що Центр стане своєрідним мостом між державою та громадянським суспільством у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-