Маски ефективніші за соціальну дистанцію у боротьбі з коронавірусом

Маски ефективніші за соціальну дистанцію у боротьбі з коронавірусом

Дослідження
Укрінформ
Вчені з Центрального університету Флориди (США) встановили, що у закритому приміщенні носіння масок та хороша вентиляція більш ефективні для запобігання поширенню коронавірусу, ніж соціальна дистанція.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Express.

За даними дослідників, саме хороша вентиляція й маски показали кращий результат у зупинці поширення частинок коронавірусу повітряно-краплинним шляхом, аніж соціальна дистанція, у закритих приміщеннях, таких які шкільні класи.

«Наше дослідження виявило відсутність потреби у соціальному дистанціюванні у шість футів (1,8 метра – ред.), коли люди носять маски», - заявив професор Майкл Кінзел.

Він також додав, що ці результати означають, що маски можуть стати ключовим фактором при вирішенні питання збільшення кількості людей у школах та інших місцях.

Читайте також: Вакцина CoronaVac викликає вищу імунну відповідь у жінок - науковці

Зазначається, що в ході свого дослідження науковці також встановили, що при хорошій вентиляції ризик зараження коронавірусом зменшувався на 40-50% у порівняні зі шкільним класом без вентиляції.

Читайте також: «Нігерійський» штам COVID-19 викликає найбільше повторних заражень – епідеміолог

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 6 квітня зафіксували 132 413 422 випадки зараження коронавірусом. Зокрема, виявлено 2 873 689 летальних випадків, одужали 106 712 495 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-