У Білорусі затримали дружину українського правозахисника

У Білорусі затримали дружину українського правозахисника

Укрінформ
У Мінську білоруські правоохоронці затримали одну з організаторів експозиції про роботу медиків в умовах коронавірусу, дружину українського правозахисника Володимира Яворського Тетяну Гацуру-Яворську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TUT.BY.

«Опівночі Володимир розповів TUT.BY, що Тетяна «затримана і перебуває в ІТТ», деталі йому невідомі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поліція також затримала активістку громадського об'єднання «Звено» і організатора виставки «Машина дихає, а я - ні» Наталію Треніну, яку утримують в комплексі місць ув'язнення в Мінську на Окрестина.

За словами Яворського, а також хлопця Треніної, в квартирах затриманих і в офісі «Звена» перед цим проводили обшуки, в результаті яких вилучили комп'ютерну техніку і жорсткі диски.

Повідомляється, що експозиція «Машина дихає, а я - ні» була присвячена білоруським медикам і викликам, з якими вони зіткнулися за останній рік: пандемією COVID-19 і політизацією системи охорони здоров'я.

Читайте також: У Білорусі за березень затримали понад тисячу протестувальників

Експозиція була відкрита для відвідувачів лише один день, після цього санстанція і МНС знайшли біля майданчика порушення, тому виставку довелося перенести в онлайн. У ніч з 5 проти 6 квітня проєкт був зупинений.

Як передавав Укрінформ, у Білорусі за березень затримали понад тисячу учасників протестів проти фальсифікацій результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-