Степанов прогнозує третю COVID-хвилю та 25 тисяч хворих на добу

Степанов прогнозує третю COVID-хвилю та 25 тисяч хворих на добу

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує, що в Україні в найближчі два тижні зростатиме захворюваність на коронавірус у рамках третьої хвилі COVID-19 - до 25 тис. нових випадків на добу.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"За нашими прогнозами, ще близько 2 тижнів ми можемо рости - і за кількістю хворих, і за кількістю госпіталізованих. Це відбувається за рахунок певних областей, регіонів. Колись у лідерах у нас були Івано-Франківська область, Чернівецька, зараз це все переміщується ближче до центру, на схід. На нас ще чекає досить напружена ситуація з третьою хвилею COVID-19", - сказав Степанов.

За його словами, показник захворюваності може досягти 25 тис. нових випадків на добу.

Читайте також: Степанов назвав умови виробництва COVID-вакцини в Україні

Причинами цього міністр, зокрема, вважає недотримання карантинних обмежень. "Вони не виконуються на 100%. Ясно, що всі ці фактори впливають на кількість недужих. Для нас дуже важливе безумовне дотримання існуючих обмежень", - відзначив Степанов.

Очільник МОЗ наголосив на потребі виконувати правила карантину задля зупинки поширення захворюваності на коронавірус. "Ми бачили, що відбувалося в суботу в парках, велика кількість людей без масок, гуляють, спілкуються. Ми з вами знаємо, що у нас втемну працюють деякі заклади, яким заборонено працювати. Я сьогодні піднімав питання на урядовій нараді, що ми можемо прописувати будь-які правила, головне, щоб їх виконували, і ті органи, які зобов'язані проконтролювати дотримання, повинні це робити. Тільки в такий спосіб, світ іншого не вигадав, ми зможемо зупинити поширення цієї третьої хвилі", - заявив він.

Читайте також: Степанов розповів про більш агресивний південноафриканський штам COVID-19 в Україні

Як повідомляв Укрінформ, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. Богомольця Сергій Дубров на пресконференції в Укрінформі заявив: якщо протягом тижня добова захворюваність на COVD-19 сягне 25 тисяч, лікарі будуть змушені проводити медичне сортування при наданні допомоги.

В Україні минулої доби, 4 квітня, виявили 10 179 випадків COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл карантинних зон. Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у 21 регіоні та в Києві, на червоному рівні перебувають столиця та 10 областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-