Поліція почала розслідування після погроз Бутусову з боку Мураєва

Поліція почала розслідування після погроз Бутусову з боку Мураєва

Укрінформ
Поліція розпочала досудове розслідування через погрози журналісту і головному редактору «Цензор.нет» Юрію Бутусову, журналіста вже було допитано.

Як передає Укрінформ, про це інформує сайт Нацполіції.

«Інформацію про конфлікт оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі журналіст, головний редактор одного з інформаційних інтернет-порталів Юрій Бутусов. Він заявив, що після завершення програми на одному з телеканалів у його гримерку зайшли громадяни, один із яких почав погрожувати фізичною розправою. Оприлюднений допис того ж дня виявили працівники поліції під час моніторингу мережі Інтернет. Слідчі поліції прийняли в журналіста заяву про скоєння правопорушення, а інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - йдеться у повідомленні.

Правова кваліфікація цієї справи – ч. 1 ст. 345-1 ККУ, це – погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності.

Читайте також: Проти Портнова порушили справу через погрози журналістам “Схем”

Передбачене покарання за вчинене кримінальне правопорушення – від виправних робіт і до трьох років позбавлення волі.

Наразі потерпілого допитано. Слідство триває, поліцейські встановлюють і перевіряють обставини події та осіб, імовірно, причетних до цього злочину.

Раніше Бутусов на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що народний депутат Євген Мураєв, за його словами, власник телеканалу «Наш», разом зі своєю охороною після ефіру телеканалу «Україна 24» погрожував йому.

Він заявив, що у програми «Народ проти» «Мураєв говорив виключно російською, почав називати війну «конфліктом», за який Росія, за його словами, взагалі не несе відповідальності» тощо.

«Я сказав, що такої демократії як в Україні нема в жодній поважаючій себе країні... Я не міг не відреагувати, і сказав, що він просто російський агент та брехун. А коли він почав мене перебивати, я встав та підійшов до нього, щоб він був змушений відволіктися від потоку своєї брехні та зрозумів, що його антидержавні заклики не залишаться без відповіді», - зазначив журналіст.

Читайте також: Журналісти "Чесно" заявили про погрози від депутата-кнопкодава

Потім, після ефіру, за словами Бутусова, розлючений Мураєв у колі охорони зайшов до кімнати, де зберігалися речі, під камерами спостереження, і у присутності більше десятка працівників та гостей каналу почав йому погрожувати.

Бутусов сказав, що готовий йому відповісти, тоді, за словами журналіста, «Мураєв постояв, розвернувся та пішов».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-